Amit adsz, azt kapod vissza.

A közelgő karácsony melegsége, szeretete hatotta át a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola óvodásainak, diákjainak és pedagógusainak ma (december 20-án) előadott műsorát.

Az ünnepségen tiszteletét tették a szülők és meghívott vendégek között Dr. Kása Zsuzsanna szakmai vezető, Balla László alpolgármester, Csordás József alezredes, valamint városunk vállalkozói és a cégeik képviseletében érkezők, illetve az intézmény egykori dolgozói, nyugdíjas pedagógusai, akik szeretetükkel, tudásukkal öregbítették az iskola hírnevét.

Már csak négyet kell aludnunk és itt van az év legszebb ünnepe, a Karácsony. A karácsony csodája nem a színes szalagokkal feldíszített ajándékokban rejlik. Nem is a díszes fenyőfa alatt találjuk. Ezt a csodát másutt kell keresni, máshol lehet megtalálni. Nincs belesütve a bejglibe, de még a mézeskalácsba sem. Ezt a csodát a kedves szavakban, az őszinte, szívből jövő jókívánságokban, szerető érzésben kell éreznünk. A következő 365 napban ezek a szavak fognak kísérni és ezek adnak erőt. Nem a csomagban lapuló tárgyak, hanem egy mosoly, egy jó szó, egy őszinte ölelés. Ez a karácsony csodája.” mondta Kaposiné Mészáros Ildikó tanárnő, aki a gyerekek és tanáraik által – az ünnepség fénypontjaként – előadott mesejátékot megálmodta és rendezte.

Grimm egyik legszebb meséjét, a Holle anyót varázsolták színpadra az előadók szemet-szívet elkápráztató módon. A csodálatos táncbetét és a fülbemászó dallamok, csakúgy mint a szereplők gesztusai mind-mind arról tettek tanúbizonyságot, hogy nagyon sok munka, gyakorlás rejtőzik mögötte. A közel hatvan gyermek és majd harminc felnőtt közreműködésével bemutatott darabbal, verssel és dallal színesített műsorral a legnagyobb ajándékot adták közönségüknek az iskola képviseletében fellépett előadók. Azt, hogy egy pillanatra megszűnhetett a zajos, rohanó külvilág és átélhettük a szeretet, az ünnep melegségének édes varázsát.

[Best_Wordpress_Gallery id=”40″ gal_title=”Karácsonyi ünnepség 2016″]

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.