EFOP-3.3.5-17-2017-00029 – Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program Kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban.

Az EFOP pályázatnak köszönhetően június 24-e és 29-e között intézményünk 3., 5. és 7. osztályos tanulói tölthettek el egy hetet a Balatonnál. Sokan közülük most először látták a Balatont.

A hét első napján, bevezetésképpen ismerkedtünk a helyszínnel, a különböző vízi járművekkel, többek között vízibiciklivel is. A második napon a gyerekek megismerkednek a biztonságos vízi közlekedés szabályaival, vízi KRESZ-szel, vízrendészeti szabályokkal, vízbiztonságuk napról napra erősödött. A harmadik nap az önismeretre és a csapatmunkára fókuszáltunk. A vízi sportok és a játékok célja is az együttműködés, a csapatban való dolgozás megtapasztalása, erősítése volt. Délután egy csendesebb önismereti programra került sor. A negyedik nap hajókirándulással telt, Badacsonyba utaztunk. A gyerekeket ámulatba ejtette a kilátás és a hajózás élménye. Az ötödik napon egy újabb kirándulás következett, ezúttal a Balatonboglári Kalandparkba látogattunk el. A gyerekek önfeledten bobozhattak, majd elsétáltunk a Gömbkilátóhoz is. Az utolsó napot egy kvízzel zártuk – tanulóink számot adhattak tudásukról, újonnan szerzett ismereteikről. A közösségi program révén pozitív élményekkel gazdagodhattak tanulóink, örömtelien, boldogan tértek haza.

[Best_Wordpress_Gallery id=”134″ gal_title=”Balaton 2019″]

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.