Ki Mit Tud 2019

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye tizenöt településéről érkezett 270 értelmileg akadályozott, valamint autista általános és középiskolás diák mutatta be tehetségét április 25-én, a Móra Ferenc Művelődési Központban vers, mese, színdarab, tánc, ének-zene és rajz kategóriában. A versenyzőket Keresztesné Csikós Gabriella, a Göllesz Viktor Általános Iskola igazgatónője köszöntötte, majd Berente Tünde, a kecskeméti Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese szólt a fiatalokhoz és kísérő tanáraikhoz.

– Minden évben az egyik legnagyobb élményt nyújtó program mind a tanulók, mind pedig a pedagógusok számára a Ki Mit Tud. Akik neveztek erre a megmérettetésre, már mindannyian győztesek, hiszen nagy bátorság, kitartó és szorgalmas felkészülés kell a színpadi szerepléshez több száz versenyző és néző előtt – mondta bátorító üdvözlőjében   Keresztesné Csikós Gabriella igazgatónő.

A produkciók előtt Berente Tünde így összegezte gondolatait a versennyel kapcsolatosan: – A legfontosabb értékünk és értékhordozónk a gyermek, az ifjúság. Czeizel Endre neves magyar orvos-genetikus nagyon sokáig kutatta, hogy miben is áll a tehetség. A végén azt mondta, hogy a szerencsén múlik. Egy pillanat és egészen más lesz az ember, mást kap ajándékba. Az embernek egy nagyon nagy értéke a tehetség, és majdnem mindenkiben van. Van, akinél hamarabb, és van akinél hosszabb idő kell ahhoz, hogy kiderüljön miben tehetséges.

A mi szakembereink fejlesztő- és gyógypedagógusaink azt vallják, hogy mindenkiben van tehetség. Minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy a teljes személyiségét fejlesszék. Intézményeink és az ezekben dolgozó pedagógusok arra törekednek, hogy ne csak a hiányokat pótolják, hanem megtalálják az erősségeket és tovább fejlesszék. Azaz legnagyobb feladatunknak a tehetséggondozást tekintjük. Ez azonban szeretet, elhivatottság és áldozatvállalás nélkül nem lehetséges. Ennek a három adottságnak a meglétét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ilyen sokan itt vagyunk ezen a tehetségkutató versenyen – zárta gondolatait.

A verseny legjobbjai továbbjutottak a szeptemberi, Kiskőrösön tartandó döntőbe.

Forrás és további képek: https://felegyhazikozlony.hu/sa_hirek/i_helyi_hirek_2/i_tehetsegkutato_verseny_hazigazdaja_volt_a_gollesz_17566/t_Helyi%20h%C3%ADrek%20-%20Tehets%C3%A9gkutat%C3%B3%20verseny%20h%C3%A1zigazd%C3%A1ja%20volt%20a%20G%C3%B6llesz/index.html

[Best_Wordpress_Gallery id=”126″ gal_title=”Ki Mit Tud 2019″]

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.